Frissítésem 14 kilométerre – szubjektív termékteszt versenyen

Ha már a Rackatrail versenyeken a Sponser is beszáll a frissítésbe, és ha már kaptunk tőlük egy “próba” csomagot többféle termékkel, a legutóbbi versenyen, amin futottam, kipróbáltam néhányat.

14 kilométer és 380 méter szint, napsütéses februári délelőtt. Ideális körülmények egy jó futáshoz. Ekkora távra nem kell sok kalória, de nekem kb. 10 km.-nél van a határ, ami fölött már szükségem van frissítésre a vízbevitel mellett. A rajt előtt egy órával ettem három túrós palacsintát (nagyon finom, és nekem nem gond futás előtt ennyivel enni, úgyhogy erről nem nyitok vitát… :-)), és egy 1000 mg.-os L-Carnitine tablettát.

Előre azt gondoltam ki, hogy féltávnál megeszek egy High Energy szeletet (45g., 165 kcal, 29g. szénhidrát, 4 g. fehérje), majd 9-10 km. környékén Power Gums gumicukrot (75g., 255 kcal, 59g. szénhidrát, 150 mg. koffein), hogy a végére jól megtoljon. Ezek mellé pedig vizet iszom, amennyi kell. Ezt nagyjából tartottam is, de a gumicukorból csak fél csomagot ettem, mert (mivel szinte soha nem kávézom-kólázom-energiaitalozom) nekem a 75 mg. koffein is bőven elég.

Tapasztalatok:

  • A High Energy különböző cukrokból és zabból készült gyümölcsízű energia szelet. Az íze nem rossz (most a sárgabarack-vanília ízűt ettem), az állaga kicsit rágós, de azért mozgás közben is ehető. Nyilván nem olyan egyszerűen és gyorsan fogyasztható, mint egy zselé, de az olyanoknak, mint én (jobban kedvelem, amit rágni kell) ideális.
  • A Power Gums különböző cukrokból és zselatinból készült gumicukor taurinnal és koffeinnel. Mostanában amúgy is rákaptam a gumicukorral frissítésre (mert könnyen ehető, jó ízű, gyorsan felszívódik, és rágni kell), így erre különösen kíváncsi voltam. Nos jó nagy darabok (a 75 gramm összesen 10 db. gumicukor), nem érződik nagyon édesnek, lehetne kicsit könnyebben rágható, az íze kellemes (én az “aroma fruitmix” ízben kóstoltam – olyan mint egy tutti-frutti energiaital).

Végülis a jól időzített frissítésnek is köszönhetően viszonylag jól sikerül futni (összetett 11. hely 249 indulóból), a gumicukor koffeinje pont annyit segített, hogy ne lassuljak a végén sem, úgyhogy bevált.

A verseny után és mindig szénhidrát és fehérje tartalmú shake-et iszom a regenerálódás elősegítésére (általában “tömegnövelő” port vízzel bekeverve), de mivel a Sponsertől kapott csomagban pont erre való Recovery Drink is volt (60g., 218 kcal, 38 g. szénhidrát, 10 g. fehérje), kipróbáltam azt is. Nos az ízéről annyit, hogy bekeverés előtt nem néztem a zacskón, de valamiért úgy emlékeztem, hogy vérnarancs ízesítésű. Hát miközben ittam, úgy gondoltam, hogy vérnarancsnak vérnarancs, de nem az igazi. Ezek után megnéztem a csomagolást és kiderült, hogy eper-banán… 🙂 Mindenesetre jól visszatöltötte az elhasznált kalóriákat, és ez a lényeg.

Összességében azt tudom mondani, hogy nagyon jól eltalált összetételű és jó minőségű termékek. És vannak még a tarsolyban kipróbálni valók…

/Krisztián/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük