Bear’s Garlic Trail

A medve szereti a hagymát. Főleg a medvehagymát. Azt mi is. És szerintünk ti is! És mivel tavasszal a Keszthelyi hegységben is nyílik, jöhettek velünk medvehagymázni. Két táv, egy medvehagyma mező, pár száz méter szint, változatos terep, érdekes látnivalók, csodás panoráma és medvehagymás finomságok a célban. Kell még valami?

Mikor, hol?

2022-ben ELMARAD – Gyenesdiás, Nagymező

A versenyközpont a Gyenesdiás mellett található Nagymezőn lesz. Itt erdei tornapálya, szalonnasütő helyek, és egy felhagyott kőbánya is található, úgyhogy a család nem futó tagjainak is lesz mit csinálni/csodálni…

Parkolni a Nagymező melletti parkolóban lehet. A rajtszám felvétel 8:30-kor indul a helyszínen. Fényképes igazolvány szükséges a rajtszám átvételhez!

Kérjük, hogy legalább 45 perccel a rajtod előtt érkezz a helyszínre, hogy a regisztrációra-rajtszám felvétetelre és a bemelegítésre is legyen időd.

Távok, szintek, rajt időpontok?

 • S-táv: kb. 10,7 km, 292 m. szint, 10:30-kor rajt (szintidő 2 óra)
 • M-táv: 20,3 km, 524 m. szint, 9:45-kor rajt (szintidő 3,5 óra)

Az útvonalak piros-fehér csíkos szalagozással, iránymutató táblákkal és felfestett pink színű nyilakkal lesznek jelölveLetölthető GPS track is lesz.

Eredményhirdetés, kísérő programok?

Az eredményhirdetés 13:00 órakor lesz. Távonként az első három helyezett nő és férfi egyedi üveg érmet kap és a partnereink felajánlásaiból összeállított díjazásban részesül.

A futás után meleg ebéddel (csirkés, vagy grillezett camambertes penne medvehagyma mártással) folytatjuk. Hogy kérsz-e ebédet, és hogy a húsosat, vagy a menteset, az válaszható lesz az online regisztráció során (+1650 Ft./adag).

A versenyközpontban a terveink szerint büfé (üdítők, sütik…) is lesz, és medvehagymás termékekkel is találkozhattok majd.

A versenyközpontban ingyenes csomagmegőrző, férfi-női mosdó lesz, de zuhanyozási lehetőség sajnos nem.

Kutyával futás?

A versenyen a kutyával futókat is szívesen látjuk! Oltási könyv, derékra csatolható póráz és hám legyen. (Bővebben egy videóban ITT.)

A frissítőpontokon a kutyák számára is lesz víz.

A kutyák viselkedése és nem megfelelő kezelése miatt bekövetkező károkért és sérülésekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni! Ezért kérünk minden kutyás gazdit, hogy reálisan mérje fel a kutyája viselkedését és képességeit, és ennek megfelelően induljon a versenyen.

Frissítés, környezettudatosság?

Mivel környezetkímélő rendezvényt szervezünk, így a frissítő pontokon nem használunk poharakat, ezáltal is minimalizálva a keletkező hulladék mennyiségét. Mindenki a saját kulacsába/poharába „tankolhat” majd!

A versenyen 5-7 kilométerenként lesznek a frissítő pontok (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, a hosszabb távon iso ital).

Vírus-szabályok?

(Jelen pillanatban érvényes állapot. Mindig a legújabb kormányrendelet figyelembevételével frissítjük!)

A vírus-helyzet miatt megjelent kormányrendelet értelmében a szabadtéri sport rendezvények sem tarthatók meg. Reméljük, hogy ez a verseny tervezett időpontjára változni fog és így a verseny megtartható lesz.

Ebben az esetben a versenyközpontban az orrot és szájat is takaró maszk viselése kötelező, 1.5 méteres távolság tartása ajánlott. A versenyközpontban és a frissítőpontokon lesz kihelyezve alkoholos kézfertőtlenítő.

A frissítőpontokon nincs nyúlka-piszka a kajás dobozokba! A pontok személyzete kiszolgál majd téged, csak kérd, amit szeretnél.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • futhatsz egy kört a választott távon
 • névre szóló rajtszám
 • időmérés
 • frissítés 5-7 kilométerenként (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, Sponser Sport Tea)
 • a szintidőn belüli teljesítőknek a versenyre készült fém befutóérem
 • távonként és nemenként az 1-3. helyezettnek egyedi üveg érem
 • egészségügyi biztosítás
 • csomagmegőrzés
 • fotók szabadon letölthető formában

Nevezés?

Az online nevezés 2022. február 1-én indul.

Helyszíni nevezésre korlátozott számban lesz lehetőség!

Nevezési díjak:

 • S-táv: 5500 Ft.; március 1.-től 6500Ft.; a helyszínen 7500 Ft.
 • M-táv: 6500 Ft.; március 1.-től 7500Ft.; a helyszínen 8500 Ft.

A nevezés során nem kell külön jelezni, ha kutyával jössz.

A választott távra, az utalás időpontjában érvényes nevezési díj összegét (és a választott ebéd árát) a nevezési felületen megadott bankszámlára kérjük utalni, a nevezést követő 5 munkanapon belül. Ennek hiányában a nevezés törlésre kerül.

Ha kísérőnek is kérsz ebédet (1650 Ft./fő), azt a nevezes@rackatrail.hu címre írd meg, és az árát az utalás során add hozzá a végösszeghez!

Ha most segítőnek jönnél (egy következő versenyünkre ingyen nevezés, és még egyebek…), akkor kattints ide.

Egyéb szabályok?

Ajánlott felszerelés: mobiltelefon, saját kulacs vagy pohár.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A versenyen csak nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt. A versenyző azonosítására szolgáló rajtszámot jól látható helyen, elől kell elhelyezni.

Az útvonal követését és a szabályok betartását pályabírók ellenőrizhetik. A jelölt útról való letérés, rövidítés, versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele, szemetelés, csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…), ellenőrzőpont kihagyása, a verseny hivatalos személyzetének (pontfőnök, pályabíró, mentő, stb.) utasításának megtagadása, segítségnyújtás elmulasztása, versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való sportszerűtlen viselkedés azonnali kizárást von maga után.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla fotók, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja a verseny szabályait. A versenyzőnek rendelkeznie kell a terep, a választott táv és az időjárás leküzdéséhez szükséges ismeretekkel, képességekkel és felszereléssel (megfelelő cipő és ruházat). A versenyen egészségügyi biztosítás lesz, de versenyzők elfogadják, hogy a verseny során fellépő mentális, izomzati és emésztési problémáik megoldása nem a rendezők feladata.

A versenyzők tudomásul veszik, hogy egy esetleges balesetnél a terep adottságai miatt az egészségügyi segítség helyszínre jutása több időt vehet igénybe. Minden részvevő köteles segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett versenyzőnek!

Az S-távon egy, az M-távon 2 frissítőpont lesz, de ezek között a versenyzőnek magának kell gondoskodni a szükségleteiről.

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből, figyelmetlenségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A már befizetett nevezés lemondására (és a nevezési díj visszautalására) 2021. március 26-ig van lehetőség. Ebben az esetben 1500 Ft. kezelési költséget vonunk le. A nevezés a nevezési időszak végéig átadható. Ehhez az eredeti nevezéskor regisztrált e-mail címről írd meg, hogy kinek szeretnéd átadni (teljes név, születési dátum, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Amennyiben a versenyt az azt megelőző 15. napig előre nem látható, a szervezőktől független okból a törölni kell, kérheted teljes nevezési díj visszautalását, vagy a teljes összeget átviheted egy másik versenyünkre. Ha a versenyt ezen időpont után kell törölni, a nevezési díj 75%-át kérheted vissza, vagy 100%-át átviheted egy következő versenyünkre.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a rackatrail.hu hírlevelére.

Facebook esemény ITT.