Black Sheep Trail

Azoknak a fekete bárányoknak, akik ezen a hétvégén sem a Balatont futják körbe. Terepfutás három távval, street food ebéddel és rockabilly koncerttel. Kutyával futóknak is!

Mikor, hol?

Az időpont még kérdéses – focipálya, Ságvár

A versenyközpont bejárata az ország legnagyobb Székelykapuja; a kijelölt útvonalakon sok izgalmas ösvény, és számos érdekes látnivaló (Bújó-lik, Kási vár, Böre vár, Betyár barlang…) vár. Eljutni is könnyű hozzánk, mert közel van a Balaton és az M7 autópálya. Parkolni a focipálya parkolóiban és a környező utcákban lehet majd. A rajtszám felvétel 8:00-kor indul a helyszínen. Fényképes igazolvány szükséges a rajtszám átvételhez!

Kérjük, hogy legalább 45 perccel a rajtod előtt érkezz a helyszínre, hogy a regisztrációra és a bemelegítésre is legyen időd.

Távok, szintek, rajt időpontok?

 • S-táv: 12.1 km. (252m. szint), 10:30-kor rajt (szintidő 2 óra)
 • M-táv: 22 km. (516 m. szint), 9:45-kor rajt (szintidő 4 óra)
 • L-táv: 29.1 km. (634 m. szint), 9:00-kor rajt (szintidő 5 óra)

Az útvonalak piros-fehér csíkos szalagozással és iránymutató nyilakkal lesznek jelölve. Lesz majd letölthető GPS track.

Eredményhirdetés, kísérő programok?

Az eredményhirdetés 13:00 órakor lesz. Távonként az első három helyezett nő és férfi egyedi üveg érmet kap és a partnereink felajánlásaiból összeállított díjazásban részesül.

A futás után street food ebéddel, az eredményhirdetés után pedig rockabilly koncerttel folytatjuk. A King Cat Rhythm zenél majd nektek. A koncert családtagoknak/kísérőknek/mindenkinek is ingyenes.

https://www.facebook.com/kingcatrockabilly/

Az ebéd ára nincs benne a nevezési díjban (nevezéskor külön választható), de nagyon ajánlott, mert egy szendvics a Déli Part BBQ-s srácoktól azért nem akármi.

Két kajából lehet választani:

 • Pulled Pork szendvics (húsos): füstön sütött tépett sertéslapocka, coleslaw saláta, bbq szósz, zöldek, cheddar sajt, mellé jalapeno. (1600 Ft.)
 • Thai grillezett tofus szendvics (hús mentes): a tofu marinálva, grillezve, zöldek, kukorica tortilla, saláta. (1400 Ft.)

Ha kísérőnek is kérsz ebédet, azt a nevezés után e-mailben jelezd nekünk (és a nevezési díjjal együtt utald az árát), mert aki előre nem jelzi, annak nem fog jutni kaja!

A versenyközpontban ingyenes csomagmegőrző, öltöző és zuhanyozási lehetőség is lesz.

Kutyával futás?

A versenyen a kutyával futókat is szívesen látjuk! Oltási könyv, derékra csatolható póráz és hám legyen. (Bővebben egy videóban ITT.)

A frissítőpontokon a kutyák számára is lesz víz.

A kutyák viselkedése és nem megfelelő kezelése miatt bekövetkező károkért és sérülésekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni! Ezért kérünk minden kutyás gazdit, hogy reálisan mérje fel a kutyája viselkedését és képességeit, és ennek megfelelően induljon a versenyen.

Frissítés, környezettudatosság?

Mivel környezetkímélő rendezvényt szervezünk, így a frissítő pontokon nem használunk eldobható poharakat, ezáltal is minimalizálva a keletkező hulladék mennyiségét. Mindenki a saját kulacsába/poharába „tankolhat” majd!

A versenyen 6-10 kilométerenként (az S-távon 1, az M és L-távon 3) lesznek a frissítő pontok (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, a hosszabb távokon iso ital és sókapszula). Ezek között a versenyzőnek magának kell gondoskodni a szükségleteiről.

A street food ebéd papír tálcáit szelektíven gyűjtjük és komposztáljuk.

Vírus-szabályok?

(Adott pillanatban érvényes állapot. Mindig a legfrissebb vonatkozó kormányrendelet figyelembevételével határozzuk meg az aktuális szabályokat!)

Szabadtéri rendezvények 500 főig megtarthatóak. A részvételhez NEM szükséges védettségi igazolvány.

A versenyközpontban és a frissítőpontokon is lesznek folyékony kézfertőtlenítők kihelyezve.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • futhatsz egy kört a választott távon
 • névre szóló rajtszám
 • időmérés
 • frissítés 6-10 kilométerenként (Sponser Sport Tea, víz, gumicukor, édes és sós kekszek)
 • a szintidőn belüli teljesítőknek a versenyre készült fém befutóérem
 • távonként és nemenként az 1-3. helyezettnek egyedi üveg érem
 • az eredményhirdetés után élő rockabilly koncert
 • egészségügyi biztosítás
 • csomagmegőrzés, öltöző, meleg vizes zuhanyozási lehetőség
 • fotók szabadon letölthető formában

Nevezés?

Az online nevezés augusztus 1. 24:00 óráig tart.

Helyszíni nevezésre korlátozott számban lesz lehetőség!

Nevezési díjak:

 • S-táv: 5500 Ft.; július 1-től 6500Ft.; a helyszínen 7500 Ft.
 • M-táv: 6500 Ft.; július 1-től 7500Ft.; a helyszínen 8500 Ft.
 • L-táv: 7500 Ft.; július 1-től 8500Ft.; a helyszínen 9500 Ft.

Jótékonysági nevezésre is lesz lehetőség. A normál nevezési díj feletti összeggel a Siófoki Állatvédő Alapítványt támogatjuk; akik cserébe védenceik tappancsával „nyomtatott” pólókat készítenek a feláras támogatói nevezéssel induló versenyzők számára. A jótékonysági nevezés minden távra 10000 Ft.) (Ha ezt választod, írd meg a póló méretedet a nevezes@rackatrail.hu címre!

A nevezés során nem kell külön jelezni, ha kutyával jössz.

A választott távra, az utalás időpontjában érvényes nevezési díj összegét (és a választott ebéd árát) a nevezési felületen megadott bankszámlára kérjük utalni, a nevezést követő 5 munkanapon belül. Ennek hiányában a nevezés törlésre kerül. A nevezési díj beérkezésének végső határideje 2021. augusztus 2. 12:00 óra.

Ha kísérőnek is kérsz ebédet, azt a nevezes@rackatrail.hu címre írd meg, és az árát az utalás során add hozzá a végösszeghez!

Ha most segítőnek jönnél (egy következő versenyünkre ingyen nevezés, és még egyebek…), akkor kattints ide.

Egyéb szabályok?

Ajánlott felszerelés: mobiltelefon, saját kulacs vagy pohár.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A versenyen csak nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt. A versenyző azonosítására szolgáló rajtszámot jól látható helyen, elől kell elhelyezni.

Az útvonal követését és a szabályok betartását pályabírók ellenőrizhetik. A jelölt útról való letérés, rövidítés, versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele, szemetelés, csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…), ellenőrzőpont kihagyása, a verseny hivatalos személyzetének (pontfőnök, pályabíró, mentő, stb.) utasításának megtagadása, segítségnyújtás elmulasztása, versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való sportszerűtlen viselkedés azonnali kizárást von maga után.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla fotók, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja a verseny szabályait. A versenyzőnek rendelkeznie kell a terep, a választott táv és az időjárás leküzdéséhez szükséges ismeretekkel, képességekkel és felszereléssel (megfelelő cipő és ruházat). A versenyen egészségügyi biztosítás lesz, de versenyzők elfogadják, hogy a verseny során fellépő mentális, izomzati és emésztési problémáik megoldása nem a rendezők feladata.

A versenyzők tudomásul veszik, hogy egy esetleges balesetnél a terep adottságai miatt az egészségügyi segítség helyszínre jutása több időt vehet igénybe. Minden részvevő köteles segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett versenyzőnek!

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből, figyelmetlenségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A már befizetett nevezés lemondására (és a nevezési díj visszautalására) 2021. április 30-ig van lehetőség. Ebben az esetben 1500 Ft. kezelési költséget vonunk le. A nevezés a nevezési időszak végéig átadható. Ehhez az eredeti nevezéskor regisztrált e-mail címről írd meg, hogy kinek szeretnéd átadni (teljes név, születési dátum, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Amennyiben a versenyt az azt megelőző 15. napig előre nem látható, a szervezőktől független okból a törölni kell, kérheted teljes nevezési díj visszautalását, vagy a teljes összeget átviheted egy másik versenyünkre. Ha a versenyt ezen időpont után kell törölni, a nevezési díj 75%-át kérheted vissza, vagy 100%-át átviheted egy következő versenyünkre.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a rackatrail.hu hírlevelére.

Facebook esemény ITT.

A 2020-as eredménylista ITT.

2020-as fotók ITT.