Ördöglakat Trail

Egy verseny, ahol nem lehet bambán követni a szalagokat, vagy a GPS órát, mert nem lesz jelölés és track. De nem ám! A rajtban megtudod, merre indulj… el kell jutnod néhány helyre… aztán majd a végén találkozunk. Rajtad is múlik, hogy neked mennyi lesz a táv. Aki estig nem ér be, az a farkasoké…

Facebook esemény ITT.

Mikor, hol?

A 2020. október 31.-re tervezett versenyt a koronavírus-helyzet rosszabbodása miatt idén nem tartjuk meg. Ha minden jól megy, 2021-ben bepótoljuk!

Azoknak, akik eddig neveztek és fizettek a nevezési díj teljes összegét visszautaltuk.

Mindezek miatt megértéseteket kérjük!

Találkozunk 2021-ben, valahol, valamikor…

Távok, szintek, rajt időpont?

Majd a célban elmondod, hogy neked mennyi lett!

Két “táv” közül választhatsz a nevezéskor:

 • “gyáva vagyok”Ennek ellenére mégis jössz? Helyes! Végül is nem kizárt, hogy le tudod futni. (Kevesebb, mint egy félmaraton…)
 • “vakmerő vagyok”Aki nincs szintes terepen legalább (!) félmaratoni távokhoz szokva, az szánjon még egy évet a felkészülésre. Ja, hogy vakmerő vagy? Akkor nem szóltam…

A vakmerők 9:30 órától, a gyávák 10:30 órától rajtolnak szakaszosan, kis csoportokban.

Na de mégis, hogy kell ezt elképzelni?

A rajt előtt egy perccel megtudod, az első helyszín nevét, ahová el kell jutnod. A tájékozódáshoz használhatsz térképet, iránytűt, GPS-t, stb. A első helyszínre érve fogod megkapni a második hely nevét, és így tovább. Hogy a helyszínek között milyen úton mész, abba nem szólunk bele. Minden helyszínről el kell hoznod egy “bizonyítékot”, amivel igazolod, hogy jártál ott. Ezt a célba érkezéskor ellenőrizzük majd!

Eredményhirdetés, kísérő programok?

Egész nap forró tea mindenkinek.

Az eredményhirdetéssel legalább az első három helyezettet megvárjuk… 🙂

A szintidőt előre nem mondjuk meg. Ha a célba érkezéskor kapsz érmet, akkor sikerült időben beérned.

A versenyközpontban ingyenes csomagmegőrző lesz, de zuhanyozási lehetőség sajnos nem.

Minden versenyzőt meleg étellel várunk a célban. Húsos és hús mentes választható a nevezéskor.

Kutyával futás?

A versenyen kutyával futókat is szívesen látunk! (Oltási könyv, derékra csatolható póráz és hám legyen.) Bővebben ITT.

A kutyák viselkedése és nem megfelelő kezelése miatt bekövetkező károkért és sérülésekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni! Ezért kérünk minden kutyás gazdit, hogy reálisan mérje fel a kutyája viselkedését és képességeit, és ennek megfelelően induljon a versenyen.

Környezettudatosság, frissítés?

Mivel környezetkímélő rendezvényt szervezünk, így a frissítő pontokon nem használunk eldobható poharakat, ezáltal is minimalizálva a keletkező hulladék mennyiségét. Mindenki a saját kulacsába/poharába „tankolhat” majd!

A verseny jellege miatt a frissítőpontok helyét és számát sem mondjuk meg előre, ezért kérünk mindenkit, hogy legalább fél liter folyadékkal induljon útnak.

Vírus-szabályok?

(Jelen pillanatban érvényes állapot. Mindig a legújabb kormányrendelet figyelembevételével frissítjük!)

A vírus-helyzet miatt megjelent kormányrendelet értelmében a szabadtéri sport rendezvények megtarthatók. A rendezvényen a nevezett versenyzők mellett nézők/kísérők is részt vehetnek.

A versenyközpontban lehetőség szerint 1.5 méteres távolság tartása ajánlott. A versenyközpontban és a frissítőpontokon lesz kihelyezve alkoholos kézfertőtlenítő.

A frissítőpontokon nincs nyúlka-piszka a kajás dobozokba! A pontok személyzete kiszolgál majd téged, csak kérd, amit szeretnél.

Az anyagi kockázatot mi vállaljuk! Amennyiben a sportesemények megtartása a vírus-helyzet miatt ismételten tilos lesz a verseny tervezett időpontjában, úgy eldöntheted, hogy a nevezési díj teljes összegét áttegyük egy másik versenyünkre, vagy a teljes összeget visszafizessük neked.

Nevezés?

Nevezési díj: egységesen 7500 Ft.; október 1.-től 8500Ft.; a helyszínen 9500 Ft.

A nevezés során nem kell külön jelezni, ha kutyával jössz.

Az utalás időpontjában érvényes nevezési díj összegét a nevezési felületen megadott bankszámlára kérjük utalni, a nevezést követő 5 munkanapon belül. Ennek hiányában a nevezés törlésre kerül.

Ha kísérőnek is kérsz ebédet (1500 Ft./fő), azt a nevezes@rackatrail.hu címre írd meg, és az árát az utalás során add hozzá a végösszeghez!

Ha inkább segítőnek jönnél (egy következő versenyünkre ingyen nevezés, és még egyebek…), akkor kattints ide.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • izgulhatsz, futhatsz, meglepődhetsz…
 • névre szóló rajtszám
 • időmérés
 • frissítés (több helyen is lesz valami…)
 • a szintidőn belüli teljesítőknek rozsdamentes acél befutóérem
 • nemenként az 1-3. helyezettnek egyedi bazalt tufa-üveg díj
 • reggel és célba érés után forró tea; minden teljesítőnek meleg étel
 • egészségügyi biztosítás
 • csomagmegőrző
 • fotók szabadon letölthető formában

Egyéb szabályok?

Kötelező felszerelés: bekapcsolt mobiltelefon, fejlámpa (just in case), legalább fél literes kulacs vagy ivózsák

Ajánlott felszerelés: turistatérkép (Bakony déli rész) és/vagy GPS képes telefon túratérképpel

A környék egy része korábban bányászati terület volt (bányaüregek, víznyelők előfordulnak az erdőben) ezért az utakról, ösvényekről letérni nappal is csak fokozott figyelemmel szabad!

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A versenyen csak nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt. A versenyző azonosítására szolgáló rajtszámot jól látható helyen, elől kell elhelyezni.

A szabályok betartását pályabírók ellenőrizhetik. Versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele, szemetelés, csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…), ellenőrzőpont kihagyása, a verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő, stb.) utasításának megtagadása, segítségnyújtás elmulasztása, versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való sportszerűtlen viselkedés azonnali kizárást von maga után.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja a verseny szabályait. A versenyzőnek rendelkeznie kell a terep, a választott táv és az időjárás leküzdéséhez szükséges ismeretekkel, képességekkel és felszereléssel (megfelelő cipő és ruházat). A versenyen egészségügyi biztosítás lesz, de versenyzők elfogadják, hogy a verseny során fellépő mentális, izomzati és emésztési problémáik megoldása nem a rendezők feladata.

A versenyzők tudomásul veszik, hogy egy esetleges balesetnél a terep adottságai miatt az egészségügyi segítség helyszínre jutása több időt vehet igénybe. Minden részvevő köteles segítséget nyújtani a balesetet szenvedett versenyzőnek!

A versenyen több helyen lesz frissítés (víz és táplálék felvételi lehetőség), de ezek között a versenyzőnek magának kell gondoskodni a szükségleteiről.

Bármely, a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből, figyelmetlenségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A már befizetett nevezés lemondására (és a nevezési díj visszautalására) van lehetőség. Ebben az esetben 2000 Ft. kezelési költséget vonunk le. A nevezés a nevezési időszak végéig átadható. Ehhez az eredeti nevezéskor regisztrált e-mail címről írd meg, hogy kinek szeretnéd átadni (teljes név, születési dátum, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Amennyiben a verseny előtti 15. napig előre nem látható, a szervezőktől független okból a versenyt törölni kell, kérheted regisztrációs díj 75%-ának visszautalását, vagy a teljes nevezési díjat átviheted egy másik versenyünkre. Ha a versenyt ezen időpont után kell ilyen okból törölni a regisztrációs díj 50%-át kérheted vissza, vagy 75%-át viheted át egy másik versenyünkre.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a rackatrail.hu hírlevelére.