Racka Wellness Trail

Erdei futás a Mecsekben, utána pedig egy jó ebéd és strandolás a lombok alatt. Magyaregregyen és a környékén található erdőben, három távval. Kutyával futóknak is!

A 2020-as eredménylista ITT.

Facebook esemény ITT.

Mikor, hol?

Az időpont még kérdéses – Erdei Fürdő, Magyaregregy

A kijelölt útvonalakon izgalmas ösvények, és számos érdekes látnivaló (pl. Máré vár, Textiles-forrás…) vár benneteket. Parkolni a fürdő melletti focipályán és a környező utcákban lehet majd. A rajtszám felvétel 8:30-kor indul a helyszínen. Fényképes igazolvány szükséges a rajtszám átvételhez!

Kérjük, hogy legalább 45 perccel a rajtod előtt érkezz a helyszínre, hogy a regisztrációra és a bemelegítésre is legyen időd.

Távok, szintek, rajt időpontok?

 • S-táv: 7 km, 11:00-kor rajt (szintidő 2 óra)
 • M-táv: 13 km., 10:30-kor rajt (szintidő 3 óra)
 • L-táv: 19 km., 10:00-kor rajt (szintidő 4 óra)

Az útvonalak szalagozással és iránymutató nyilakkal lesznek jelölve. Valamint lesznek letölthető GPX track-ek.

Eredményhirdetés, kísérő programok?

Az eredményhirdetés 13:30-kor lesz. A futás után ebéddel (húsos: zengővárkonyi sertéskaraj, és húsmentes: rántott sajt választható a nevezéskor) és strandolással folytatjuk. Mert olyan közösséget szeretnénk építeni, ahol jól érezzük magunkat egymás társaságában!

Az ebéd és a strand belépő a nevezési díjban benne van!

Aki nem fut, de futóval jönne, “kísérő”-jeggyel léphet be a rendezvényre. A kísérő-jegy a strand-belépőt és az ebédet is tartalmazza! (5 éves korig a belépés ingyenes.)

A versenyközpontban csomagmegőrző, öltöző és zuhanyozási lehetőség is lesz.

Kutyával futás?

A versenyen kutyával futókat is szívesen látunk! (Oltási könyv, derékra csatolható póráz és hám legyen.) Bővebben ITT.

A kutyákkal az Erdei Fürdő területének csak egy részén szabad tartózkodni. Kutyával sajnos strandolni nem szabad (a medencébe és a körülötte kialakított füves “strand” részre kutyák nem mehetnek)!

A frissítőpontokon a kutyák számára is lesz víz.

A kutyák viselkedése és nem megfelelő kezelése miatt bekövetkező károkért és sérülésekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni! Ezért kérünk minden kutyás gazdit, hogy reálisan mérje fel a kutyája viselkedését és képességeit, és ennek megfelelően induljon a versenyen.

Frissítés, környezettudatosság?

Mivel környezetkímélő rendezvényt szervezünk, így a frissítő pontokon nem használunk eldobható poharakat, ezáltal is minimalizálva a keletkező hulladék mennyiségét. Mindenki a saját kulacsába/poharába „tankolhat” majd! 

A versenyen 6-10 kilométerenként (az S-távon 1, az M-távon 2, az L-távon 3) lesznek a frissítő pontok (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, a hosszabb távokon iso ital és sókapszula). Ezek között a versenyzőnek magának kell gondoskodni a szükségleteiről.

Vírus-szabályok?

(Adott pillanatban érvényes állapot. Mindig a legfrissebb vonatkozó kormányrendelet figyelembevételével határozzuk meg az aktuális szabályokat!)

Szabadtéri rendezvények 500 főig megtarthatóak. A részvételhez NEM szükséges védettségi igazolvány.

A versenyközpontban és a frissítőpontokon is lesznek folyékony kézfertőtlenítők kihelyezve.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • futhatsz egy kört a választott távon
 • névre szóló rajtszám
 • időmérés
 • frissítés 6-10 kilométerenként (Sponser Sport Tea, víz, gumicukor, édes és sós keksz, ropi)
 • fém érem minden szintidőn belül célba érkezőnek
 • távonként és nemenként az 1-3. helyezettnek egyedi üveg érem
 • a futás után meleg ebéd
 • ingyenes strandolás estig
 • egészségügyi biztosítás
 • csomagmegőrzés, öltöző, zuhanyozási lehetőség
 • fotók szabadon letölthető formában

Nevezés?

Az online nevezés elindult és 2021. július 18. 24:00 óráig tart.

Helyszíni nevezés csak korlátozott számban, a szabad helyek függvényében lesz!

Nevezési díjak:

 • S-táv: 6500 Ft.; június 5-től 7500Ft.; a helyszínen 8500 Ft.
 • M-táv: 7500 Ft.; június 5-től 8500Ft.; a helyszínen 9500 Ft.
 • L-táv: 8500 Ft.; június 5-től 9500Ft.; a helyszínen 10500 Ft.

A nevezési díj tartalmazza a meleg ebédet és az egész napos strand belépőt is!

A nevezés során nem kell külön jelezni, ha kutyával jössz.

A választott távra, az utalás időpontjában érvényes nevezési díj összegét a nevezési felületen megadott bankszámlára kérjük utalni, a nevezést követő 5 munkanapon belül. Ennek hiányában a nevezés törlésre kerül. A nevezési díj beérkezésének végső határideje 2021. Július 19. 12:00 óra.

Ha most segítőnek jönnél (egy következő versenyünkre ingyen nevezés, és még egyebek…), akkor kattints ide.

Egyéb szabályok?

Ajánlott felszerelés: mobiltelefon, saját kulacs vagy pohár.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A versenyen csak nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt. A versenyző azonosítására szolgáló rajtszámot jól látható helyen, elől kell elhelyezni.

Az útvonal követését és a szabályok betartását pályabírók ellenőrizhetik. A jelölt útról való letérés, rövidítés, versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele, szemetelés, csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…), ellenőrzőpont kihagyása, a verseny hivatalos személyzetének (pontfőnök, pályabíró, mentő, stb.) utasításának megtagadása, segítségnyújtás elmulasztása, versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való sportszerűtlen viselkedés azonnali kizárást von maga után.

Mivel a verseny útvonala természetvédelmi területet is érint, az illetékes Természetvédelmi Hatóság határozata szerint:

 • A verseny csak gyalogosan teljesíthető, kerékpár használata tilos!
 • A védett és fokozottan védett növényekben, állatok élő-, búvóhelyeiben okozott taposási kár elkerülése érdekében a verseny során kizárólag a kijelölt útvonalak használhatóak.
 • A védett és fokozottan védett állatok zavarásának elkerülése érdekében kerülni kell a hangoskodást.
 • A védett területeken minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése szigorúan tilos.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja a verseny szabályait. A versenyzőnek rendelkeznie kell a terep, a választott táv és az időjárás leküzdéséhez szükséges ismeretekkel, képességekkel és felszereléssel (megfelelő cipő és ruházat). A versenyen egészségügyi biztosítás lesz, de versenyzők elfogadják, hogy a verseny során fellépő mentális, izomzati és emésztési problémáik megoldása nem a rendezők feladata.

A versenyzők tudomásul veszik, hogy egy esetleges balesetnél a terep adottságai miatt az egészségügyi segítség helyszínre jutása több időt vehet igénybe. Minden részvevő köteles segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett versenyzőnek!

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A már befizetett nevezés lemondására (és a nevezési díj visszautalására) 2021. július 9-ig van lehetőség. Ebben az esetben 1500 Ft. kezelési költséget vonunk le. A nevezés a nevezési időszak végéig átadható. Ehhez az eredeti nevezéskor regisztrált e-mail címről írd meg, hogy kinek szeretnéd átadni (teljes név, születési dátum, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Amennyiben a versenyt az azt megelőző 15. napig előre nem látható, a szervezőktől független okból a törölni kell, kérheted teljes nevezési díj visszautalását, vagy a teljes összeget átviheted egy másik versenyünkre. Ha a versenyt ezen időpont után kell törölni, a nevezési díj 75%-át kérheted vissza, vagy 100%-át átviheted egy következő versenyünkre.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a rackatrail.hu hírlevelére.