Toronyiránt Trail

Az 1270-es években Salamon fia Simon alországbíró várat építtetett a Sió folyása mentén elterülő mocsár egy szigetén. És biztos, hogy futott is életében (vagy legalább néha sietett valahová). Mivel a szilárd burkolatú utak akkoriban ritkák voltak, bizonyos, hogy ha futott, akkor azt terepen tette. Szóval Simontornyán a terepfutás hagyományai a középkorig nyúlnak vissza… 2 táv, 2 vár, egy Sió mind felett…

Mikor, hol?

Az időpont még kérdéses – Simontornya, Vár

A versenyközpont a Simontornyai Vár. A vár és a benne található múzeum látogatható (a versenyzőknek a belépés ingyenes), úgyhogy az egész családnak lesz mit csinálni/csodálni.

Parkolni a vár előtti parkolóban és a környező utcákban, a közlekedési szabályok betartásával lehet. A rajtszám felvétel 8:30-kor indul a helyszínen. Ehhez fényképes igazolvány szükséges! Kérjük, hogy legalább 45 perccel a rajtod előtt érkezz a helyszínre, hogy a regisztrációra-rajtszám felvételre és a bemelegítésre is legyen időd.

Távok, szintek, rajt időpontok?

A pálya a Sió csatorna partján került kialakításra (oda a keleti, vissza a nyugati oldalon), végig füves földúton (a településeken belül van pár száz méter aszfaltos út). A hosszabb táv Ozoránál, a rövidebb Tolnanémedi magasságában fordul.

 • Simon: 12,7 km., 30 m. szint – rajt 10:30-kor (szintidő 2 óra)

(“Amikor 1280-ban Simon várúr künn vadászott a Sió parti erdőkben, a várban csodás módon rackát fialt egy mangalica. Azonnal rohanvást küldtek egy fiút, hogy jelentse az úrnak az égi jelet.” – Képzeletbeli Krónikák)

 • Pipó: kb. 25.9 km., 66 m. szint – rajt 9:45-kor (szintidő 3,5 óra)

(“1422-ben Pipó, az akkori várúr éppen Ozorán tartott lakomát, miközben Simontornyán újra megtörtént a csoda, és rackát ellett a mangalica. Egy vitézt szalajtottak az úrhoz, hogy vigye meg a hírt. Pipó értesülvén a nagy eseményről, vissza is küldte a vitézt nyomban a paranccsal: mindenki fusson és ünnepeljen, a Racka megszületett!” – Képzeletbeli Krónikák)

Az útvonalak iránymutató táblákkal és felfestett nyilakkal (és ahol kell, piros-fehér csíkos szalagozással) lesznek jelölveLetölthető GPS track is lesz.

Eredményhirdetés, programok?

Az eredményhirdetés 13:00 órakor lesz. Távonként az első három helyezett nő és férfi egyedi üveg érmet kap és a partnereink felajánlásaiból összeállított díjazásban részesül.

A versenyközpontban ingyenes csomagmegőrző lesz.

Kutyával futás?

A versenyen a kutyával futókat is szívesen látjuk! (Oltási könyv, derékra csatolható póráz és hám legyen.) Bővebben ITT.

A versenyközpontban és a frissítőpontokon a kutyák számára is lesz víz.

A kutyák viselkedése és nem megfelelő kezelése miatt bekövetkező károkért és sérülésekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni! Ezért kérünk minden kutyás gazdit, hogy reálisan mérje fel a kutyája viselkedését és képességeit, és ennek megfelelően induljon a versenyen.

Frissítés, környezettudatosság?

Mivel környezetkímélő rendezvényt szervezünk, így a frissítő pontokon nem használunk poharakat, ezáltal is minimalizálva a keletkező hulladék mennyiségét. Mindenki a saját kulacsába/poharába „tankolhat” majd!

A versenyen 5-7 kilométerenként (a Simon-távon egy, a Pipó-távon 3) lesznek a frissítő pontok (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, a hosszabb távon iso ital és sókapszula). Ezek között a versenyzőnek magának kell gondoskodni a szükségleteiről.

Vírus-szabályok?

(Adott pillanatban érvényes állapot. Mindig a legfrissebb vonatkozó kormányrendelet figyelembevételével határozzuk meg az aktuális szabályokat!)

Szabadtéri rendezvények 500 főig megtarthatóak. A részvételhez NEM szükséges védettségi igazolvány.

A versenyközpontban és a frissítőpontokon is lesznek folyékony kézfertőtlenítők kihelyezve.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

 • futhatsz egy kört a választott távon
 • névre szóló rajtszám
 • időmérés
 • frissítés 5-7 kilométerenként (víz, gumicukor, édes és sós kekszek, sókapszula) + meglepetés frissítés a célban!
 • a szintidőn belüli teljesítőknek a versenyre készült fém befutóérem
 • távonként és nemenként az 1-3. helyezettnek egyedi üveg érem
 • egészségügyi biztosítás
 • csomagmegőrzés
 • fotók szabadon letölthető formában

Nevezés?

Az online nevezés szeptember 12. 24:00 óráig tart.

Ez után már a helyszíni nevezés díja érvényes, amelyre korlátozott számban lesz lehetőség!

Nevezési díjak:

 • Simon-táv: 5000 Ft.; augusztus 1.-től 5500Ft.; a helyszíni 6000 Ft.
 • Pipó-táv: 5500 Ft.; augusztus 1.-től 6000Ft.; a helyszíni 6500 Ft.

A nevezés során nem kell külön jelezni, ha kutyával jössz.

A választott távra, az utalás időpontjában érvényes nevezési díj összegét a nevezési felületen megadott bankszámlára kérjük utalni, a nevezést követő 5 munkanapon belül. Ennek hiányában a nevezés törlésre kerül.

Ha most segítőnek jönnél (egy következő versenyünkre ingyen nevezés, és még egyebek…), akkor kattints ide.

Egyéb szabályok?

Ajánlott felszerelés: mobiltelefon, saját kulacs vagy pohár.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A versenyen csak nevezett, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt. A versenyző azonosítására szolgáló rajtszámot jól látható helyen, elől kell elhelyezni.

Az útvonal követését és a szabályok betartását pályabírók ellenőrizhetik. A jelölt útról való letérés, rövidítés, versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele, szemetelés, csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…), ellenőrzőpont kihagyása, a verseny hivatalos személyzetének (pontfőnök, pályabíró, mentő, stb.) utasításának megtagadása, segítségnyújtás elmulasztása, versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való sportszerűtlen viselkedés kizárást von maga után.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla fotók, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja a verseny szabályait. A versenyzőnek rendelkeznie kell a terep, a választott táv és az időjárás leküzdéséhez szükséges ismeretekkel, képességekkel és felszereléssel. A versenyen egészségügyi biztosítás lesz, de versenyzők elfogadják, hogy a verseny során fellépő mentális, izomzati és emésztési problémáik megoldása nem a rendezők feladata.

A versenyzők tudomásul veszik, hogy egy esetleges balesetnél a terep adottságai miatt az egészségügyi segítség helyszínre jutása több időt vehet igénybe. Minden részvevő köteles segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett versenyzőnek!

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből, figyelmetlenségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A már befizetett nevezés lemondására (és a nevezési díj visszautalására) 2021. szeptember 3-ig van lehetőség. Ebben az esetben 1500 Ft. kezelési költséget vonunk le. A nevezés a nevezési időszak végéig átadható. Ehhez az eredeti nevezéskor regisztrált e-mail címről írd meg, hogy kinek szeretnéd átadni (teljes név, születési dátum, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Amennyiben a versenyt az azt megelőző 15. napig előre nem látható, a szervezőktől független okból a törölni kell, kérheted teljes nevezési díj visszautalását, vagy a teljes összeget átviheted egy másik versenyünkre. Ha a versenyt ezen időpont után kell törölni, a nevezési díj 75%-át kérheted vissza, vagy 100%-át átviheted egy következő versenyünkre.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a rackatrail.hu hírlevelére.